Over Henk

Ik ben geboren in 1967 in Rucphen (Noord-Brabant) en studeerde psychologie aan de Universiteit van Tilburg. Muziek speelt al van jongs af aan een grote rol in mijn leven. Op mijn twaalfde kreeg ik mijn eerste gitaar en vanaf dat moment liet het instrument mij niet meer los.

Ik kreeg les van diverse leraren en bezocht een aantal jaren de muziekschool in Etten-Leur. Pianoles volgde ik bij de Tilburgse pianist/componist Frans van Hoek. Het geleerde bracht ik in de praktijk door jarenlang zowel solo te performen als te spelen in bandjes en op te treden als straatzanger.

Rond mijn 15e begon ik met het zelf schrijven van liedjes wat resulteerde in een ‘body of work’ variërend van Engelstalige popsongs tot instrumentale pianowerken. Mijn uitgebreide kennis over de popmuziek heb ik vormgegeven in een cursus die ik doceerde aan onder andere Bibliotheek Midden Brabant en de toenmalige Volks Universiteit Terra Nova. In 1999 begon ik met het geven van gitaarlessen en kort daarna ook van pianolessen. Sindsdien geef ik met veel enthousiasme les.

De ukelele en mondharmonica wonnen enkele jaren geleden aan populariteit. Aangezien ik naast de gitaar ook deze twee instrumenten bespeel is sinds 2012 het lesrepertoire uitgebreid met ukeleleles en mondharmonicales.

gitaarleraar Henk Govaers speelt op zijn Martin

Het overbrengen van muziek en achtergronden bij de muziek is een belangrijke inspiratie in mijn leven en lesgeven is mijn tweede natuur. In de les speel ik in op de wensen van de leerling en daarbij stel ik het persoonlijke contact centraal. Voor kinderen heb ik een speciale methodiek ontwikkeld omdat ik het belangrijk vind de kinderlijke speelsheid zo lang mogelijk te bewaren. Alles begint tenslotte bij speel-plezier!

Nieuwsgierig geworden? Bel voor een proefles 06 36333868