Reviews

Daan

Henk geeft les met passie en bevlogenheid; dit straalt af op mij als leerling. Er is ruimte voor eigen inbreng waardoor de motivatie altijd hoog blijft. Als wandelende muziekencyclopedie en begenadigd muzikant laat Henk mij alle facetten van het muziekmaken zien en meemaken. Daarnaast is Henk een toffe vent die echt probeert op de behoefte van mij als leerling aan te sluiten. Kortom; Topdocent!

Erik

Jarenlang heeft Henk mij begeleid bij het verfijnen van mijn liedjes die ik schrijf voor kinderen en volwassenen. Dit ging altijd op een zeer aandachtige manier, die helemaal bij mijn werkwijze en wensen paste. Los van het feit dat Henk over een enorme vakkennis beschikt en die altijd meteen in kan zetten, is hij een geduldig leraar en komt hij met muzikale ideeën die heel erg goed zijn afgestemd op wat ik nodig heb om verder te komen.

Lukas

Bij de gitaar en pianolessen van Henk heb ik ook heel veel nieuwe muziek leren kennen, van pop tot klassiek, van de Beatles tot Mozart. Is erg belangrijk geweest voor mijn ontwikkeling.

Marcel

Henk is een enthousiaste en gedreven docent. Ik ben -als self-made gitarist- lessen muziektheorie bij Henk gaan volgen omdat ik merkte dat ik in mijn gitaarspel niet voldoende verder kwam. Na het leggen van een stevig theoretisch fundament door Henk maak ik nu best grote stappen in het verder ontwikkelen van mijn gitaarspel. Henk is flexibel, thuis in veel muziekstijlen en werkt op maat: hij kijkt bij elke leerling wat nodig is en zorgt voor een mooie doorgaande doorgaande lijn in de lessen. Het is ook fijn dat een les 45 minuten duurt. Zo is er voldoende tijd voor herhaling, het leren van iets nieuws en dat oefenen zodat het thuis ook lukt. Ga elke week weer met plezier naar de les voor een portie nieuwe inspiratie!

Wijmke

Ik vind de lessen bij Henk leuk omdat je zelf ook met ideeën kan komen voor een liedje. En als er geen noten of akkoorden van zijn dan kan je het samen uitzoeken.

Kees

Sinds enkele jaren heb ik mondharmonica les bij Henk Govaers. De lessen zijn altijd ronduit prettig en kwalitatief goed. Henk geeft je vertrouwen en weet het stukje muzikaliteit, al is het nog zo klein, uit je naar voren te halen en te ontwikkelen. Het is dus echt les op maat voor jou, of je nu gevorderd bent of niet. En dat werkt! Wat mij daarnaast altijd opvalt is dat Henk ook buiten je lestijd bereikbaar is voor vragen of advies. Hij denkt met je mee en werkt gemotiveerd aan wat jij hebt aangegeven dat je wilt leren. Je kan soms zomaar een appje ontvangen wanneer hij ergens weer een idee of tip heeft op gedaan die jou zou kunnen helpen. Een super tevreden leerling mondharmonica dus, een deze kant.

Martin

Wat ik leuk vind aan de lessen bij Henk is de flexibiliteit. Zowel qua liedjes en afwisseling tussen oefenen en theorie als de mogelijkheden om lestijden aan te passen. Ik vind diverse instrumenten leuk om te bespelen, zoals piano, mondharmonica en gitaar alhoewel gitaar momenteel mijn voorkeur heeft. Ook de aandacht voor zang en gitaar is voor mij een mooie uitdaging op dit moment. Er is bij Henk veel ruimte voor eigen inbreng van liedjes en hij heeft zelf ook een enorm bestand aan liedjes waar we veel van spelen. Verder is voor mij 1 les per week een goede structuur en behalve dat ik er veel van leer geeft het ook een impuls om te blijven oefenen en te spelen.

Esther

Ik ging naar Henk voor ukelele lessen. Ik kreeg een heel gevarieerd aanbod aan liedjes voorgeschoteld. En als je een liedje wilt spelen dat je op you tube hebt gevonden, waarvan je de akkoorden niet kent, pluist hij dat graag voor je uit. Henk heeft ongelooflijk veel muziekkennis, en wil deze graag met je delen. Hij is altijd enthousiast en weet dingen heel goed uit te leggen. Hele fijne lessen!

L