Breng muziek in je leven!

Met akoestische, elektrische gitaar of basgitaar

Gitaarles in Tilburg

Voor iedereen van 8 tot 80 jaar

Ik geef gitaarles in Tilburg voor iedereen vanaf acht jaar, zowel aan beginners als aan gevorderden. De lessen zijn privé en vinden plaats in een informele sfeer. Je kunt les volgen op zowel akoestische als elektrische gitaar en in alle stijlen waaronder blues, rock and roll, country and western, grunge enz. Basgitaarles kan ook.

Wil je graag in een band spelen of je songwriting skills ontwikkelen, dan werken we daar naar toe!

Een van de belangrijkste dingen vind ik het ontwikkelen van speelplezier. Alleen dan kun je je spel goed ontwikkelen!

Je hoeft geen eigen gitaar mee te nemen want er hangen genoeg gitaren in mijn lespraktijk. Ook voor de linkshandigen is er een gitaar paraat. Ik kan je tevens adviseren bij de aanschaf van je gitaar. 

Liedbegeleiding: aandacht voor zang

Veel leerlingen leggen het accent bij gitaarspelen op het begeleiden van liedjes. In de lessen gaat aandacht dan ook uit naar zang. Je krijgt zangtips, we doen zangoefeningen en je leert praktisch omgaan met je stem. Het ontdekken van je zangmogelijkheden is een avontuur!

Zelf liedjes uitzoeken

Wil je zelf liedjes uitzoeken op het gehoor? Dat kan bij mij. Veel leerlingen denken dat dat voor hen niet is weggelegd maar als je de juiste stappen volgt kan ook jij dit  gewoon leren. We gaan samen oefenen met het uitzoeken op het gehoor zowel van melodieën als van akkoorden. Ik leer je ook hoe je bij een melodie zelf de akkoorden kunt vinden.

Leren improviseren

Improvisatie is niet zo moeilijk als het lijkt; ik heb al veel leerlingen hierbij op weg geholpen. Ik leer je hoe je een improvisatie spannend kunt houden en niet iedere keer in hetzelfde vervalt. Het opbouwen van zelfvertrouwen is net zo belangrijk als het aanleren van tricks. Ik ga je helpen dat zelfvertrouwen op te bouwen; improviseren is een avontuur!  

Basles

Ik geef ook basgitaarles. De bas vormt samen met de drums het fundament van elke band. Het is interessant om basles te combineren met gitaarles. Een gitarist die ook basgitaar speelt staat steviger in zijn schoenen. Kijk maar naar musici als Paul McCartney of Sting.

Noten lezen of tabulatuur (tabs)

Noten lezen is geen must om gitaar te leren spelen. Als je ervoor kiest leer ik het je maar ik bied ook een alternatief, namelijk tabulatuur (tabs). Dat is een eenvoudig alternatief voor het notenschrift en het levert snel resultaat op.

Theorieles

Wil je graag begrijpen hoe muziek in elkaar zit? In enkele modules leer ik je de basis van muziektheorie. Deze theorie ga je vervolgens praktisch toepassen. Op deze manier draagt de theorie bij aan meer inzicht met betrekking tot je spel.

 

Ook op de pianopagina staat voor jou interessante info 

gitaarles Tilburg

” Ik vind de lessen bij Henk leuk omdat je zelf ook met ideeën kan komen voor een liedje. En als er geen noten of akkoorden van zijn dan kan je het samen uitzoeken. “

Wijmke

Een ontdekkingsreis door de muziek

Leer nieuwe muziek kennen!

Een reis door de muziek van pop tot en met klassiek, van de Beatles tot Mozart. Aan de hand van vele luister- en kijkvoorbeelden gaan we samen een reis maken door de muziekgeschiedenis.

Voor veel mensen is met name de stap naar klassieke muziek erg groot. Er is simpelweg zoveel dat je niet weet waar je moet beginnen. Ik kan je helpen om thuis te raken in de rijke wereld van de klassiek muziek.

Het aanbod op youtube en streamingdiensten is zo groot dat dit vaak verwarrend werkt. We gaan een basis ontwikkelen van waaruit je gerichter en efficiënter gebruik kunt maken van deze media. Vanuit mijn uitgebreide kennis van de muziekgeschiedenis reik ik je nieuwe muziek aan en help ik je overzicht te krijgen.