Gitaarles in Tilburg
akoestische gitaar of elektrische gitaar

Ik geef gitaarles voor iedereen vanaf acht jaar, zowel aan beginners als aan gevorderden. De lessen zijn privé en vinden plaats in een gemoedelijke, informele sfeer. Je kunt les volgen op zowel akoestische als elektrische gitaar en in alle stijlen waaronder blues, rock and roll, country and western, grunge enz.

Je hoeft geen eigen gitaar mee te nemen naar de lessen. Er hangen genoeg gitaren in mijn lespraktijk en ook voor de linkshandigen is er een gitaar paraat.

Een van de belangrijkste dingen vind ik het ontwikkelen van speelplezier. Alleen dan kun je je spel goed ontwikkelen!

Wil je graag in een band spelen? : dan kunnen we daar in de lessen naartoe werken!

Wanneer je al een gitaar hebt: prima! Zo niet, dan kan ik je adviseren bij de aanschaf van een gitaar.

leer gitaarspelen bij muziekpraktijk Henk Govaers in Tilburg

Noten lezen of tabs (tabulatuur)

Noten lezen is geen must om gitaar te leren spelen. Als je ervoor kiest leer ik het je maar ik bied ook een alternatief namelijk tabs. Dat is een afkorting van tabulatuur. Het is een alternatief voor het notenschrift en het wordt al eeuwenlang gebruikt. Tabs is een heel eenvoudig te leren notatiesysteem en levert snel resultaat.

Theorieles

Ik bied ook de mogelijkheid aan van lessen in muziektheorie. Wil je graag begrijpen hoe muziek in elkaar zit? In enkele modules leer ik je de basis van muziektheorie. Overigens is praktische theorie een vast onderdeel van de lessen. Met praktisch bedoel ik theorie die meteen kan worden toegepast. Dus geen moeilijke theorie die irrelevant is voor het spelen van je instrument. Mijn theorielessen hebben tot doel om bij de speler meer inzicht bij te brengen met betrekking tot zijn gitaarspel of pianospel.

Liedbegeleiding en zangles

Bij veel leerlingen komt het accent bij gitaarspelen te liggen op het begeleiden van liedjes. Veel aandacht gaat in de lessen dan ook uit naar zang. Je krijgt zangtips, we doen zangoefeningen en je leert praktisch omgaan met je stem. Het ontdekken van je zangmogelijkheden is een avontuur!

Specialisme: fingerpicking en fingerstyle

Iedere muzikant heeft zijn eigen specialisme. In mijn geval is dat fingerpicking en American fingerstyle. Bij deze stijl speel je de melodie van een lied met daaronder basnoten. Bij mij kun je je specialiseren in deze ‘swingende’ stijl.

Wil je meer weten? Neem contact op voor meer informatie of een proefles!