Mondharmonicales in Tilburg
altijd muziek bij de hand

Je kunt bij mij mondharmonicales volgen. Net zoals de ukelele heeft ook dit instrument de afgelopen tijd aan populariteit gewonnen. De mondharmonica waar ik les in geef heeft tien gaatjes en wordt wel een diatonische- of bluesharp genoemd. In 10 lessen leer je de basis met o.a. de ademhalingstechniek. Daarna kun je verder specialiseren in de blues.

Je begint met “straight harp” en leert blazen in de stijl van Bob Dylan, Neil Young, en Bruce Springsteen. Later leer je blues spelen in de stijl van Muddy Waters, of Sonny and Terry. Dit wordt ook wel “cross-harp” genoemd. Ik leer je aantal een aantal veel gebruikte “licks” en natuurlijk leer ik je ook improviseren want de bluesharp is vooral een improvisatie-instrument. Daarbij kan ik je begeleiden op gitaar of piano.

Tevens leer ik je hoe je kunt omgaan met youtube-tutorials. De ervaring leert dat mensen doorgaans niet verder komen met alleen deze tutorials. Maar deze kunnen, mits je eerst de basis hebt geleerd, aanvullend werken op de lessen. Als je verder gaat specialiseren kunnen ze zeker waardevol zijn.

Al enthousiast geworden voor de mondharmonica? Neem contact op voor meer informatie of een proefles!

mondharmonica spelen leer je bij Henk Govaers in Tilburg