Altijd muziek bij de hand

In 10 lessen leer je de basis van het mondharmonica spelen

Mondharmonicales in Tilburg

 

Basistechniek mondharmonica leren in 10 lessen

Vanaf 2004 geef ik mondharmonicales in Tilburg. De mondharmonica heeft tien gaatjes en wordt ook wel een diatonische- of bluesharp genoemd. In 10 lessen leer je de basis met o.a. de houding, ademhalingstechniek en het single tone blazen (blazen door één gaatje). Daarna kun je verder specialiseren in de blues.

Van “straight harp” naar “cross-harp”

Je begint met “straight-harp” en leert blazen in de stijl van Bob Dylan, Neil Young, en Bruce Springsteen. Later leer je blues spelen in de stijl van Muddy Waters of Sonny and Terry. Deze stijl wordt ook wel “cross-harp” genoemd. Je leert een aantal veel gebruikte “licks” en natuurlijk ook improviseren, want de bluesharp is vooral een improvisatie-instrument. Daarbij kan ik je begeleiden op gitaar of piano.

Youtube als hulpmiddel

Tevens leer je hoe om te gaan met youtube-tutorials. Het blijkt dat mensen vaak niet verder komen met alleen deze tutorials maar ze kunnen aanvullend werken op de lessen.

Op de gitaarpagina vind je aanvullende info die ook voor de mondharmonicaspeler interessant is.

mondharmonicales Tilburg

Sinds enkele jaren heb ik mondharmonica les bij Henk Govaers.
De lessen zijn altijd ronduit prettig en kwalitatief goed. Henk geeft je vertrouwen en weet het stukje muzikaliteit, al is het nog zo klein, uit je naar voren te halen en te ontwikkelen. Het is dus echt les op maat voor jou, of je nu gevorderd bent of niet. En dat werkt!
Wat mij daarnaast altijd opvalt is dat Henk ook buiten je lestijd bereikbaar is voor vragen of advies. Hij denkt met je mee en werkt gemotiveerd aan wat jij hebt aangegeven dat je wilt leren.
Je kan soms zomaar een appje ontvangen wanneer hij ergens weer een idee of tip heeft op gedaan die jou zou kunnen helpen.
Een super tevreden leerling mondharmonica dus, aan deze kant.

 

Kees van der Linden