Pianoles in Tilburg
van akkoorden of van bladmuziek

Ik geef pianoles (privéles) voor iedereen vanaf 8 jaar, of je nu beginner bent of al gevorderd. De lessen duren 45 minuten en vinden plaats in een informele en persoonlijke sfeer. Het voorste deel van mijn huiskamer is een kleine, gezellige muziekkamer.

Het belangrijkste doel is het bereiken van speelplezier. Alleen dan kun je je spel goed ontwikkelen!

Het heeft uiteraard de voorkeur om een eigen piano te hebben. Mocht je niet in het bezit zijn van een piano dan kun je de eerste periode ook met een keyboard beginnen. Een aantrekkelijk alternatief voor een eigen piano is een piano op basis van (huur)koop. Ook hierover kan ik je adviseren.

leer pianospelen van Henk Govaers, pianoleraar in Tilburg

Leer je favoriete popsongs spelen op piano

Bij popliedjes hoef je niet perse noten te kunnen lezen. We werken veel op het gehoor zoals gebruikelijk is in de popmuziek. Je leert akkoorden spelen en daarbij zingen. We besteden daarbij ook veel aandacht aan je zang. Uiteraard mag je je eigen liedjes kiezen. Op die manier leer je je eigen repertoire samenstellen.

De binnenkant van de muziek

Ik ga met je oefenen om zelf melodieën uit te zoeken op piano en de akkoorden van een song te vinden. Dat is een heel proces maar erg leuk en avontuurlijk om te doen. Je krijgt dan echt grip op de muziek en je leert begrijpen hoe een lied in elkaar zit.

Zelf liedjes schrijven / componeren

Ik begeleid je met het schrijven van liedjes. Je krijgt compositieleer aan de hand van popliedjes en we kijken samen wat een liedje goed of spannend maakt. Je leert vervolgens om dit toe te passen in je eigen werk. Het is een ontdekkingsreis door de muziek.

Wil je meer weten? Neem contact op voor meer informatie of een proefles!