Ontwikkel je muzikaliteit!

Leer jezelf begeleiden op piano

Pianoles in Tilburg

 

Voor iedereen van 8 tot 80 jaar

Ik geef individueel pianoles in Tilburg voor iedereen vanaf 8 jaar, of je nu beginner bent of gevorderd. De lessen duren 45 minuten en vinden plaats in een informele en persoonlijke sfeer. Het voorste deel van mijn huiskamer is een kleine, gezellige muziekkamer.

Het belangrijkste doel is het bereiken van speelplezier. Alleen dan kun je je spel goed ontwikkelen!

Piano of Keyboard

Het heeft uiteraard de voorkeur om een eigen piano te hebben. Mocht je niet in het bezit zijn van een piano dan kun je ook met een keyboard beginnen.

Spelen zonder noten?

Bij popliedjes hoef je niet per se noten te kunnen lezen. We werken veel op het gehoor zoals gebruikelijk is in de popmuziek. Je leert akkoorden spelen en we besteden daarbij ook veel aandacht aan je zang. Kies je eigen liedjes en stel zo je eigen repertoire samen!

De binnenkant van de muziek

Ik ga met je oefenen om zelf melodieën uit te zoeken op piano en de akkoorden van een song te vinden. Dat is een leuk en avontuurlijk proces. Zo krijg je grip op de muziek en leer je begrijpen hoe een lied in elkaar zit.

Songwriting / zelf liedjes schrijven

Ik begeleid je in het proces van songwriting. Je krijgt compositieleer aan de hand van popliedjes en we kijken samen wat een liedje goed of spannend maakt. Je leert vervolgens om dit toe te passen in je eigen werk en gaat zo op ontdekkingsreis door de muziek.

Lees voor meer interessante info ook de gitaarpagina

Pianoles in Tilburg bij Henk Govaers

Bij de gitaar en pianolessen van Henk heb ik ook heel veel nieuwe muziek leren kennen, van pop tot klassiek, van de Beatles tot Mozart. Is erg belangrijk geweest voor mijn ontwikkeling. 

Lukas

Een ontdekkingsreis door de muziek

Leer nieuwe muziek kennen!

Een reis door de muziek van pop tot en met klassiek, van de Beatles tot Mozart. Aan de hand van vele luister- en kijkvoorbeelden gaan we samen een reis maken door de muziekgeschiedenis.

Voor veel mensen is met name de stap naar klassieke muziek erg groot. Er is simpelweg zoveel dat je niet weet waar je moet beginnen. Ik kan je helpen om thuis te raken in de rijke wereld van de klassiek muziek.

Het aanbod op youtube en streamingdiensten is zo groot dat dit vaak verwarrend werkt. We gaan een basis ontwikkelen van waaruit je gerichter en efficiënter gebruik kunt maken van deze media. Vanuit mijn uitgebreide kennis van de muziekgeschiedenis reik ik je nieuwe muziek aan en help ik je overzicht te krijgen.