Muziekpraktijk van Henk Govaers

Leer spelen op gitaar, piano, ukelele of mondharmonica

Over Henk Govaers

 

Muziek

Muziek speelt al van jongs af aan een grote rol in mijn leven. Op mijn twaalfde kreeg ik mijn eerste gitaar en vanaf dat moment liet het instrument mij niet meer los. Ik kreeg les van diverse leraren en bezocht een aantal jaren de muziekschool. Het geleerde bracht ik in de praktijk door jarenlang zowel solo te performen als te spelen in bandjes. Na de gitaar ontdekte ik ook de piano, gevolgd door de ukelele en de mondharmonica. Pianoles volgde ik bij de Tilburgse pianist/componist Frans van Hoek. In 1999 startte ik mijn eigen muziekpraktijk in Tilburg, gericht op pianoles, gitaarles, ukeleleles en mondharmonicales (bluesharp).

Componist

Rond mijn 15e begon ik met het zelf schrijven van liedjes wat resulteerde in een ‘body of work’ variërend van Engelstalige popsongs tot instrumentale piano- en gitaarwerken. Mijn uitgebreide kennis over de popmuziek heb ik vormgegeven in een cursus “Geschiedenis van de popmuziek”.

Lesgeven

Het overbrengen van muziek en achtergronden bij de muziek is een belangrijke inspiratie in mijn leven en lesgeven is mijn tweede natuur. In de les speel ik in op de wensen van de leerling en daarbij stel ik het persoonlijke contact centraal. Voor kinderen heb ik een speciale methodiek ontwikkeld omdat ik het belangrijk vind de kinderlijke speelsheid zo lang mogelijk te bewaren. Alles begint tenslotte bij speelplezier!

gitaarleraar Henk speelt de babyharp

Wat ik leuk vind aan de lessen bij Henk is de flexibiliteit. Zowel qua liedjes en afwisseling tussen oefenen en theorie als de mogelijkheden om lestijden aan te passen. Ik vind diverse instrumenten leuk om te bespelen, zoals piano, mondharmonica en gitaar alhoewel gitaar momenteel mijn voorkeur heeft.
Ook de aandacht voor zang en gitaar is voor mij een mooie uitdaging op dit moment.

Er is bij Henk veel ruimte voor eigen inbreng van liedjes en hij heeft zelf ook een enorm bestand aan liedjes waar we veel van spelen. Verder is voor mij 1 les per week een goede structuur en behalve dat ik er veel van leer geeft het ook een impuls om te blijven oefenen en te spelen.

Martin van Krieken